Li-Ion akun suurin jatkuva purkuvirta

Koska eri valmistajien tavat ilmoittaa akun suurin purkuvirta eroavat huomattavasti toisistaan, annamme oman suosituksemme suurimmaksi purkuvirraksi. Oma suosituksemme perustuu omiin- ja muiden tekemiin akkutesteihin.

Akusta saadaan äärioloissa huomattavan korkea purkuvirta, mutta akku ei tätä kauan kestä. Jo muutaman maksimivirralla tehdyn purun jälkeen akku on entinen, koska akku kuumenee yli suositellun lämpötila-alueen. Antamamme suositus on suurin virta, jonka akku pystyy testien mukaan todellisuudessa tuottamaan ja tämä arvo soveltuu sellaisenaan sähkötupakan akun valintaan. Kun antamaamme suositusta noudattaa, akku kestää paljon pidempään sähkötupakka käytössä.
Jos suuritehoisen taskulampun käyttö on jatkuvaa ja pitkäaikaista, kannattaa antamaamme suositukseen tehdä noin 30% - 50% vähennys. Suurin osa taskulampuista on kuitenkin pienitehoisia, eivätkä vaadi kuin muutaman ampeerin virran.
Toiset valmistajat ilmoittavat suurimman jatkuvan purkuvirran, toiset suurimman pulssivirran ja jotkut ilmoittavat molemmat. Tosin, tällä hetkellä lähes kaikkien valmistajien ilmoittamat arvot ovat yläkanttiin tai jopa harhaan johtavia, akun siksi turvallisen käytön takaamiseksi annamme oman suosituksemme sekä suurimmalle virralle että suurimalle teholle.